Click here to send us your inquires or call (852) 36130518

Информационен портал на Харманли и региона

   
Размер шрифт
 

Културни новини от Харманли и региона

Масивните артефакти от Бисер пристигнаха в музея

Масивната плоча
Масивната плоча
Откритите при последвалите работи след наводнението в Бисер мраморна колона и плоча си дойдоха на мястото - в Историческия музей в града. Тежащите над тон артефакти са били стоварени в петък. Десетоъгълната колона е в задния двор на музея, а плочата пред входа, в градинката. 

Произходът на плочата наистина е от Бисер, но там откъде са дошла, тепърва има да умуваме, сподели директорът на музея доц. Спиридонов.

 

Каратонев покори Сливен

Изложба - Каратонев
Изложба - Каратонев
С поредна творческа изява блесна по новинарските сайтове днес именитият ни съгражданин Димитър Каратонев. След експозицията си, посветена на празника на червеното вино и след скорошната си изява в Нова Загора, харманлийският художник днес откри голяма самостоятелна изложба в Сливен.

Тя бе открита в 18 часа в галерия "Йордан Кювлиев".

   

С нова културна придобивка посрещаме 2012-та

Откриването
Откриването
115-та годишнина от основаването на хор „Славей”, бе ознаменувано с откриването на музейна сбирка, събрала цялата му история. Сбирката е експонирана в залата на бившата читалищна библиотека, станала сега и репетиционна зала на хористите. Десетки грамоти, плакети, медали, сувенири, дипломи, фотоси, плакати, извадки от публикации в печата, снимки, мъжки и дамски сценични костюми, хронологично отразяват творческия път, изминат от колектива.

   

Първи брифинг на победителите

alt
alt
Победителите в общинските избори спретнаха първата си пресконференция. Пред представителите на местните медии председателката на Общ. съвет на БСП и Предизборния щаб Минка Стоянова, заедно с избраният за трети пореден мандат кмет на общината Михаил Лисков, кметовете на Бисер Златка Ангелова и на Българин Митко Тонев, така също и част от новоизбраните общински съветници, представиха новата управленска визия на столетницата.

   

Димитър Каратонев откри самостоятелна изложба в Нова Загора

Откриването
Откриването
Преди няколко дни ви информирахме за предстояща изложба на талантливия харманлийски художник и наш скъп приятел, Димитър Каратонев в Нова Загора. Ето че почитатели на неговото изкуство, а също така и негови приятели, решиха да запалят колите и си и да отдадат подобаващо внимание на съгражданина ни лично, и след това любезно да ни предоставят снимки от събитието.

   

Димитър Каратонев със самостоятелна изложба

Афишът
Афишът
Талантливият харманлийски художник и наш скъп приятел, Димитър Каратонев, получи поредно признание за своите графики.

От 20 октомври до 4 ноември, по покана на Община Нова Загора, в Художествена галерия "Руси Карабиберов", Митко ще организира самостоятелна изложба. На нея той ще представи пред публиката в Нова Загора над 60 графики, комбинация от всичко, създадено от твореца през последното десетилетие.

Това е четиринадесетата самостоятелна изложба на харманлийския художник, чиито творби са вече са били излагани на три континента.

   

Започва практическата реализация на проекта „Харманли в песни и багри”

Презентацията
Презентацията
Среща с екипа, разработил проекта „Харманли в песни и багри” се състоя в заседателната зала на Общината. На срещата присъстваше както екипът, така и заинтересовани от реализацията на проекта лица.
Присъстващите бяха детайлно запознати с целите, задачите и реализацията на проекта от доц. Генка Рафаилова, ръководител на екипа.

   

Народните носии в областта, основна тема на конференция

Водещите
Водещите
На мини-научната конференция, състояла се в Историческия музей бяха прочетени 7 доклада, касаещи изследвания на народните носии в областта. Впрочем, според директорът на музея - доцент Спиридонов, такива изследвания през годините до сега почти не са правени.

   

Страница 1 от 3

Ради Белянов
представя:
 • 1
 • 2
 • 3
хостинг и домейни

редакционно мнение

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Мобилна версия на сайта

Мобилен harmanli-bg.com

Както обикновенно "Информационният портал на Харманли и региона" е с една крачка пред другите. Това което ние правим, скоро ще бъде нескопосано копирано от другите.

Вижте версията на сайта оптимизирана за изглед от мобилни телефони! Светкавично зареждане, без излишен трафик и тежки изображения. Всички статии и коментари. На една ръка разстояние! Възползвайте се! Посетети ни на адрес:

m.harmanli-bg.com

Важни телефони в Харманли!

За проблеми, нередности и нарушения по чистотата, екологията и уличното осветление, гражданите могат да звънят на:

 • Дейност "Чистота" - 0373 / 88552, Хр. Любомиров - 088 8134988
 • Фирма "Титан" - 0373 / 88929
 • еколог на общината - 0373 / 82015 втр. 153
 • улично осветление - 0373 / 82015 втр. 141

 

Вход в системата