Click here to send us your inquires or call (852) 36130518

Информационен портал на Харманли и региона

   
Размер шрифт
 

Започва практическата реализация на проекта „Харманли в песни и багри”

Презентацията
Презентацията
Среща с екипа, разработил проекта „Харманли в песни и багри” се състоя в заседателната зала на Общината. На срещата присъстваше както екипът, така и заинтересовани от реализацията на проекта лица.
Присъстващите бяха детайлно запознати с целите, задачите и реализацията на проекта от доц. Генка Рафаилова, ръководител на екипа.

Проектът „Харманли в песни и багри”, с основен изпълнител и бенефицент Община Харманли, се финансира по схема за безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития” от Европейския фонд за регионално развитие и държавния бюджет.

Бюджетът на проекта е 474 569 лв., като участието на общината е само 5% от общата сума. Продължителността на проекта е 2 години, като е планирано културното събитие „Харманли в песни и багри” да се проведе два пъти. Основен партньор по проекта е сдружение „Славей 1896 - Харманли".

Проект
Проект
Основните цели на проекта са съхраняване и  развитие на културните традиции и творчески прояви в общината, както и подпомагане на нови и младежки творчески прояви. Не на последно място е и утвърждаването на специфичната атрактивност на града ни и запазване идентичността му.

За постигане на посочените цели участие ще вземат деца и младежи в т.ч. с ромски произход и неравностойно положение. На второ място професионални и самодейни творци, бивши и настоящи жители на общината и гости на Харманли.

„Харманли в песни и багри” ще включва следните културни и творчески прояви:
Фестивал „Хармония” - в т.ч. Хоров фестивал „Хармония”, музикално-артистични изпълнения „Хармония в Харманли” и Арт-пленер „Харманли - моят град”.

Основен стопанин на материалните придобивки, съпътстващи проекта ще е общината. Практическата реализация на проекта ще започне април-май 2012 година.

 

Добави коментар

Благодарим Ви, че използвате кирилица.
Редакторите на сайта ще изтрият коментарът Ви в случай че:
* съдържа квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа.
* съдържа рекламни послания, включително линкове към други сайтове
Благодарим Ви за разбирането!

Код за сигурност
Обнови

Ради Белянов
представя:
 • 1
 • 2
 • 3
хостинг и домейни

редакционно мнение

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Мобилна версия на сайта

Мобилен harmanli-bg.com

Както обикновенно "Информационният портал на Харманли и региона" е с една крачка пред другите. Това което ние правим, скоро ще бъде нескопосано копирано от другите.

Вижте версията на сайта оптимизирана за изглед от мобилни телефони! Светкавично зареждане, без излишен трафик и тежки изображения. Всички статии и коментари. На една ръка разстояние! Възползвайте се! Посетети ни на адрес:

m.harmanli-bg.com

Важни телефони в Харманли!

За проблеми, нередности и нарушения по чистотата, екологията и уличното осветление, гражданите могат да звънят на:

 • Дейност "Чистота" - 0373 / 88552, Хр. Любомиров - 088 8134988
 • Фирма "Титан" - 0373 / 88929
 • еколог на общината - 0373 / 82015 втр. 153
 • улично осветление - 0373 / 82015 втр. 141

 

Вход в системата