Click here to send us your inquires or call (852) 36130518

Информационен портал на Харманли и региона

   
Размер шрифт
 

Интересни събития и истории от Харманли и региона

Програма за Деня на Харманли

Ден на Харманли
Ден на Харманли
Програма за културните и спортни изяви по случай Деня на     Харманли – 2 май 2012 година

ОБЩИНА ХАРМАНЛИ

26 април, 2012г./четвъртък/
18.00 часа – Финали на общинските турнири по футбол на малки врати за мъже  и награждаване на победителите – стадион “Хеброс”.

 

Австрийци с колелета изфучаха към Техеран!

Велосипедистите
Велосипедистите

Вело-туристите вече плъпнаха по пътя Лондон-Калкута. Първата забелязана двойка се отби до магазин ВИЛА, накупиха шоколади и кафе и като починаха около половин час, отцепиха към Истанбул.

Двамата млади мъже се оказаха австрийци от познатия на цял свят алпийски град Инсбург. 37 годишният Гонсед Гекит е бил доскоро професионален колоездач, а 40 годишният Гюнтер Борастирен е планински водач. Натоварени с най-необходимото двамата колоездачи гонят Техеран, столицата на Иран.

   

Англичани окупираха „Кастра Рубра”

Castra Rubra
Castra Rubra

Провеждането на конните състезания в Коларово, предизвика истинско стълпотворение на англичани. Повече от 10 семейства в събота, някой и с дечурлига, окупираха поляната пред къщата на семейство Джефс, битуващи в селото от десетина години. Поданиците на Нейно Величество се бяха поразсъблекли така, както ние го правим около 24 май и се радваха на топлия ден.

   

Запазените от брадва бадеми цъфнаха

Бадемът
Бадемът
Позакъснялата пролет не попречи бадемите и тази година да имат обилен цвят. При благоприятно стечение на атмосферните условия могат да дадат богата реколта. Поне тия, които останаха неотсякъни през зимата от мургавите ни съграждани!

На 250 годишен бадем /според лесовъди/ във вилното си място над болницата се радва все още нашият съгражданин, автоинструкторът и отчаян привърженик на земеделската идея Богдан Богданов. В основата си бадемовото дърво е с диаметър повече от метър. И тази пролет е отрупан с цвят.

   
   

Щандовете с мартеници постепенно завладяват площада

Мартеници
Мартеници

Наближава 1-ви март и символът на пролетта - мартеничките, се появиха на пазара. И както и през предните години изборът е богат. Има и за 5 ст., има и по 10 лева. За всекиго според джоба.

По стар български обичай, на този ден би трябвало да се закичим с Пижо и Пенда, в бяло и червено, за да сме здрави през цялата година.

   

Ало общинарите!?

Гардеробна?!?
Гардеробна?!?
Интересни феномени битуват в залата за заседания на Общински съвет!

Години наред така и не се намери, било то на съветник или на някой от ръководството на Съвета и Общината да му текне, та да се сложат закачалки за връхните дрехи на народните избраници. И през всичките зимни месеци, заседанията протичат при една и съща гледка: с натрупани палта, якета и шуби по облегалките на столовете. Ами гледката е неприятна откъдето и да погледнеш, било от практическа или естетическа гледна точка.

   

Коледно-Новогодишен поздрав на кмета на Община Харманли Михаил Лисков

Михаил Лисков
Михаил Лисков
    Уважаеми съграждани, жители на Община Харманли,
    Приемете най-сърдечни поздрави по случай светлия християнски празник Рождество Христово и настъпващата Нова година!
    Нека Коледа със своите човеколюбиви послания и възвишена религиозна, и народностна символика да ни пречисти духовно, и изпълни с добродетел, и вяра в бъдещето на България, и нашата община! Да ни съпътстват щастието, благоденствието и благочестивите начинания!

ВЕСЕЛА КОЛЕДА! ЩАСТЛИВА И МИРНА НОВА ГОДИНА! 

   

Страница 1 от 8

Ради Белянов
представя:
 • 1
 • 2
 • 3
хостинг и домейни

редакционно мнение

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Мобилна версия на сайта

Мобилен harmanli-bg.com

Както обикновенно "Информационният портал на Харманли и региона" е с една крачка пред другите. Това което ние правим, скоро ще бъде нескопосано копирано от другите.

Вижте версията на сайта оптимизирана за изглед от мобилни телефони! Светкавично зареждане, без излишен трафик и тежки изображения. Всички статии и коментари. На една ръка разстояние! Възползвайте се! Посетети ни на адрес:

m.harmanli-bg.com

Важни телефони в Харманли!

За проблеми, нередности и нарушения по чистотата, екологията и уличното осветление, гражданите могат да звънят на:

 • Дейност "Чистота" - 0373 / 88552, Хр. Любомиров - 088 8134988
 • Фирма "Титан" - 0373 / 88929
 • еколог на общината - 0373 / 82015 втр. 153
 • улично осветление - 0373 / 82015 втр. 141

 

Последни коментари

Най-одумваното напоследък:

Най-четеното напоследък:

Вход в системата