Click here to send us your inquires or call (852) 36130518

Информационен портал на Харманли и региона

   
Размер шрифт
 

Най-важното от Харманли и региона

2 май - Ден на Харманли

Концерт
Концерт
Повече от десет дена с подгряващи мероприятия /откриване на изложби, футболен турнир, концерти, спектакли, театрални постановки и др./ бе запълнена културната програма, посветена на Празника на града 2 май. За всеки имаше по нещо, стига да го е търсил и да си е направил труда, да отиде и да го гледа.

Поантата естествено беше днес, 2 май. Денят се оказа не само слънчев, но и горещ. И като време и като събития.

 

Културната програма е на привършване…

Изложба КЦ
Изложба КЦ
Под пълна пара върви празничната програма. Освен етнографската изложба в Историческия музеи, втори вернисаж беше открит в Изложбената зала на Културния център. Любимчанката Таня Георгиева представи повече от 30 цветни пана, изработени от натурални материали и още толкова картини, впечатляващи с професионалното изпълнение, подбрани сюжети и колорит. 

   

17-та конференция на БСП Харманли отиде в историята

Конференция БСП
Конференция БСП

С националния химн на страната и Интернационала бе открита 17-та Отчетно изборна конференция на БСП-Харманли. В Конферентната зала на КЦ от делегираните 84 представители на партийните организации в общината, присъстваха 75, с което конференцията доби кворум и можеше да взема решения.

 Работната част откри г-жа Минка Стоянова в качеството си на председател на ОС на БСП. Тя представи гостите на конференцията /в т.ч. партньорите им в местния парламент ДПС, РЗС, БСДП, Съюза на антифашистите и БКП, ОС, ДСЖ/.

   

Неврокопчани си дойдоха с погачата и сиренето

Откриването
Откриването
Благодарение съдействието на нашият кмет Михаил Лисков и кметът на гр. Гоце Делчев - Владимир Москов, можа да бъде представена в етнографския отдел  на Историческия музей, изложба на автентични народни носии, черги, накити /женски и мъжки/, народни инструменти от Неврокопски регион и Мървашко-Егейска Македония.

С кратко експозе вернисажа беше открит от доц. Спиридонов, след което той даде думата на колежката си от Гоце Делчев, г-жа Спаска Паскова. Известната в Пиринския край краеведка, след кратко встъпление, последователно запозна присъстващите с историята, качествата и произхода на изложените експонати.

   

"Кръстиха" най-малките от ЦДГ "Детски свят"

Кръщенето
Кръщенето

В Конферентната зала на Културния център, тържествено бе „кръстена” първа група от ЦДГ „Детски свят”. В присъствието на всички деца, родители и персонала на градината, малчуганите /по на 2-3 г./ облечени в златисто-жълти костюмчета, стеснително бяха покачени на сцената и положени на столчета. Е, някой не можаха да издържат на сценичното напрежение, та пуснаха цели струйки сълзи ама без толкова не може.

   

Детски спектакъл изправи публиката на крака

25 г. ОДЗ
25 г. ОДЗ

Четвъртвековният си юбилей ОДЗ „Пролет” ознаменува с впечатляващ спектакъл. Феерия в пълният спектър на цветовата гама покори присъстващите в читалище „Дружба” в продължение на час и половина. Препълнената зала посрещаше и изпращаше питомците на детското заведение с оглушителни аплодисменти. Положеният труд от целият колектив на градината, бе възнаграден с лихвите от признателната публика!

   

Режисьорът Иван Добчев предложен за почетен гражданин на Харманли

Проф. Иван Добчев
Проф. Иван Добчев
Званието "Почетен гражданин на Харманли" да бъде присъдено на големия български режисьор проф. Иван Добчев, роден и израснал в града на Белоногата, предлага в своя докладна до ОбС кметът Михаил Лисков. Предложението е за приноса на режисьора в развитието на българския театър, по повод неговия 65 –годишен юбилей и във връзка с празника на града – 2 май. Точно на тази дата, два дни преди рождения ден на Иван Добчев, той ще бъде приветстван в харманлийския общински съвет, след като докладната за присъждане на званието бе одобрена единодушно от комисията по култура към ОбС и неговия председателски съвет.

   

Камерен състав обяви присъствие на информационна среща

Беседа - Културен център
Беседа - Културен център
Провеждането на информационна среща с представителите на малките и средни предприятия в Община Харманли организира от 10.00 часа днес /вторник 24 април/  Областния информационен център. Срещата се състоя в Конферентната зала на Културния център. Целта беше да се представят възможностите за кандидатстване по Оперативните програми „Развитие на човешките ресурси”, „Конкурентноспособност” и инициативата JEREMIE.

   

Страница 1 от 42

Ради Белянов
представя:
 • 1
 • 2
 • 3
хостинг и домейни

редакционно мнение

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Мобилна версия на сайта

Мобилен harmanli-bg.com

Както обикновенно "Информационният портал на Харманли и региона" е с една крачка пред другите. Това което ние правим, скоро ще бъде нескопосано копирано от другите.

Вижте версията на сайта оптимизирана за изглед от мобилни телефони! Светкавично зареждане, без излишен трафик и тежки изображения. Всички статии и коментари. На една ръка разстояние! Възползвайте се! Посетети ни на адрес:

m.harmanli-bg.com

Важни телефони в Харманли!

За проблеми, нередности и нарушения по чистотата, екологията и уличното осветление, гражданите могат да звънят на:

 • Дейност "Чистота" - 0373 / 88552, Хр. Любомиров - 088 8134988
 • Фирма "Титан" - 0373 / 88929
 • еколог на общината - 0373 / 82015 втр. 153
 • улично осветление - 0373 / 82015 втр. 141

 

Последни коментари

Най-одумваното напоследък:

Най-четеното напоследък:

Вход в системата