Информационен портал на Харманли и региона

   
Размер шрифт


Общинския бюджет мина на кротко обществено обсъждане

Обсъждане бюджет
Обсъждане бюджет
На два пъти в днешния ден /сряда, 2-ри февруари/ на обществено обсъждане бе подложен общинския бюджет за 2011 година. Градоначалника Михаил Лисков на два пъти раздел по раздел и точка по точка запозна присъстващите граждани с плюсовете и минусите му. 

Най-същественото на тазгодишният бюджет е факта, че той е с почти милион и половина по-малко от предишната година:18 113 788 лв. за 2010 г. срещу 16 825 408 лв. за 2011 г.

Местните приходи са „заковани” на цифрата 10 860 609 лв., а приходите на делегираните от държавата дейности 5 964 796 лв.

Представяне
Представяне
Както и в предишни изказвания на кмета, този път подкрепено с цифри, се видя, че за образованието, здравеопазването, и соц.дейности, въпреки намаленият бюджет се запазват финансовите параметри от миналата година. Няма да има завишаване на местните данъци и такси. Затова пък перото на глобите е завишено двойно. Обявява се тотална война на замърсителите на градските и извънградските пространства. Камери ще следят за нарушителите и прошка няма да има! За ремонт на улици, тротоари и паркинги, са заделени мършавите 70 хил.лв. собствени средства. Криза, както се изрази г-н Лисков.

Кафе-сладкарницата в Културния център вероятно още през март може да започне да функционира като общинско предприятие, за радост на млади и стари посетители на градската градина. Дано цените са народни!

Клуб на пенсионера
Клуб на пенсионера
При обсъждането на бюджета в „Клуба на пенсионера”, картоиграчите останаха видимо доволни от отделените 25 хил.лв. за ремонт на клуба. Частично стартира и ремонта на бившата сграда на „Тютюнева”, която рано или късно трябва да се оформи като жилищна кооперация. За спортни съоръжения са отделени 100 хил. лв., за детски площадки още 60 хил. Пълна рехабилитация ще се прави на втората по значение улица в града "Алеко Константинов".
За съжаление, въпреки присъствието и на общински съветници от опозицията, на второто обсъждане в Културния център никой от присъстващите не постави никакъв въпрос. Остава да видим как на 9-ти февруари ще протече приемането на бюджета от Общинския съвет! 

Проекто-бюджетът на община Харманли за 2011 година можете да видите тук! 

Коментари 

 
0 Коментар#23 bibar 09:16 ч. 07.02.2011

Поздравления за участниците! Изкарали сте цял weekend без да се псувате. Можело значи!.. :lol:
Цитирай
 
 
-2 Коментар#22 кажете тарифата 21:45 ч. 06.02.2011

Яки сладурани,кажет е си тарифата.Лижете перфектно личи си!Размера има значение!Офиса ми не е далеч от общината - Доволни ще останете!
Цитирай
 
 
0 Коментар#21 Пенчо 16:27 ч. 06.02.2011

Абе, преминаващ,не може всички да са като теб високи, стройни, красиви и умни! :lol:
Цитирай
 
 
+1 Коментар#20 До Минавам... 00:06 ч. 06.02.2011

Цитат:
Този приоритет е толкова държавен, колкото е и общински. Средствата за образование се планират и делегират на база на броя на учениците, нали? Само не ми казвайте, че това не се прави от училищата и общината съвместно, и че парите за образование ще им бъдат преведени въпреки общината.

Това е правилния отговор. Останалото са глупости а спора ви е безмислен. Нима транспорта за учители и ученици или кухнята за децата не са организирани от общината? Че кмета работи съм съгласен ама и в общината има трески за дялане и тва трябва да ти е ясно. Половината назначени пикли и за чеп за зеле не стават и ако ги разкарат не могат и циганките с метлите да заместят. За съжаление
Цитирай
 
 
+2 Коментар#19 Minavam ottuk 23:26 ч. 05.02.2011

Ами напр. детето ми е на градина в старата пожарна - "Пролет" ако се не лъжа. На топло е, на чисто е, за него се полагат добри грижи. Последния ремонт там беше това лято. Закъснял, козметичен, какъвто ще да е... Но го имаше!
В мандата на Лисков доста се промени и Гимназията преди 2-3 години примерно: дограмата е сменена, правиха и изолация ако не се лъжа. Съжалявам, но не съм обръщал внимание на другите училища, като изкл. новата ограда на Алеко, която се вижда и е много грозна.
Хора, оставете празните приказки и не бъдете дребнави. Откровено смятам, че дискусията е полезна, затова директно: тотално съм разочарован от всички политици (вкл. и моментните на мода). Местните избори са единствените, на които давам своя глас. Не съм комунист, но съм гласувал за Лисков. Бих гласувал и за друг, ако ме убеди, че си заслужава. Единствен който породи раздвоение в избора ми бе Грозев. Дайте ми алтернатива - личност, програма, намерения. С плюнки по човек, който работи няма да стане!
Цитирай
 
 
-5 Коментар#18 случайно минавам 21:43 ч. 05.02.2011

И аз чакам,ама яко чакане с години......и продължавам да си чакам,стигайки до следния извод,че от комунист не става и чеп за зеле.Бъркахте нещата повече от 60 години,сега искате за половин мандат да текнат реки от блага - ееееее,комунета ставате прекалено нагли
Цитирай
 
 
-4 Коментар#17 до Минавам оттук 21:43 ч. 05.02.2011

И на мен ми писнаха лозунгите на г-н Лисков, че приоритет е образованието. Колко и за какво похарчи общината от местния си бюджет за училища и детски градини, пари различни от делегирания бюджет. Защото доста от общините в страната си заделят поетапно суми за ремонти на училищата през летните месеци. Явно нямате реален поглед над състоянието на нашите образователни институции. Искам да ми дадеш реален пример за изминалата година с какво пролича, че за нашата община приоритета е образованието! Отговори ми на този въпрос, ясно и точно. Ако нямаш отговор- това е друга тема и тогава те разбирам защо така върло защитаваш човека с лозунгите...
Цитирай
 
 
+2 Коментар#16 Minavam ottuk 20:37 ч. 05.02.2011

Колкото до поплюването:
Не знам кое наричате поплюване и не знам кое ви дразни, ама на мене двете ченгета по 5 пъти в новините, 3 или 4 здравни министъра вече + нонстоп брътвежите на Дянков "никаква корекция на доходите" ми идват в повече.
Какво има да обяснявам? Има управляващи, аз очаквам от тях. Допреди 2 години чакахме от други хора - ялова излезе работата. Сега чакаме от тези, които избрахме - гласували или не за тях. Това е. Не искам никой да мре, никой да заточвам, с никой да се разправям. Искам действие, не приказки и медийни изяви.
Цитирай
 
 
+3 Коментар#15 Minavam ottuk 20:34 ч. 05.02.2011

Вижте, мисля че съвсем ясно казах, че средствата минават през общината транзитно. Поправете ме ако греша, но училищата се явяват второстепенен разпоредител с бюджетни средства. Този приоритет е толкова държавен, колкото е и общински. Средствата за образование се планират и делегират на база на броя на учениците, нали? Само не ми казвайте, че това не се прави от училищата и общината съвместно, и че парите за образование ще им бъдат преведени въпреки общината.
Хора, мислете преди да пишете все пак!
Цитирай
 
 
-3 Коментар#14 до Минавам оттук 19:54 ч. 05.02.2011

А как ще коментираш приоритета на местно ниво- образование? Това бил основния приоритет и миналата година, само дето никой не е разбрал! все пак статията е за местния бюджет, явно не ти изнася и се чудиш как да си поплюеш, макар и не по темата. Хайде - слушам те за МЕСТНИЯ приоритет!
Цитирай
 

Добави коментар

Благодарим Ви, че използвате кирилица.
Редакторите на сайта ще изтрият коментарът Ви в случай че:
* съдържа квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа.
* съдържа рекламни послания, включително линкове към други сайтове
Благодарим Ви за разбирането!

Код за сигурност
Обнови

Място за вашата реклама

Вашата
Реклама
ТУК!
тел. 088 8619339
Ради Белянов
представя:
 • 1
 • 2
 • 3
РЕКЛАМА:

Кафе машина ZANUSSI Venezia

12 напитки перфектно състояние. Цена по договаряне!!!

тел. 0888688658

 

хостинг и домейни

редакционно мнение

 • За КПД-то и още нещо... От 4 месеца според вижданията си отразявам работата на Общински съвет - Харманли. Кое ме впечатли? Най вече липсата...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Мобилна версия на сайта

Мобилен harmanli-bg.com

Както обикновенно "Информационният портал на Харманли и региона" е с една крачка пред другите. Това което ние правим, скоро ще бъде нескопосано копирано от другите.

Вижте версията на сайта оптимизирана за изглед от мобилни телефони! Светкавично зареждане, без излишен трафик и тежки изображения. Всички статии и коментари. На една ръка разстояние! Възползвайте се! Посетети ни на адрес:

m.harmanli-bg.com

Важни телефони в Харманли!

За проблеми, нередности и нарушения по чистотата, екологията и уличното осветление, гражданите могат да звънят на:

 • Дейност "Чистота" - 0373 / 88552, Хр. Любомиров - 088 8134988
 • Фирма "Титан" - 0373 / 88929
 • еколог на общината - 0373 / 82015 втр. 153
 • улично осветление - 0373 / 82015 втр. 141

 

Последни коментари

Вход в системата