Информационен портал на Харманли и региона

   
Размер шрифт


Повторението не всякога е майка на знанието

Брифинг ГЕРБ
Брифинг ГЕРБ
След не до там бурната февруарска сесия на Общинския съвет, приел бюджета за  2011 година, се състоя брифинг организиран от ръководството на ПП ГЕРБ. Но както се разбра още в началото на експозето на г-жа Пачеманова, инициативата за  пресконференцията дошла от областното ръководство на партията.

 

Принципно г-жа Пачеманова не каза нищо ново. С риск да се повторя, това си беше припомняне на вече многократно повтаряни неща, на които пишещият става свидетел през последните 4 месеца. Не знам доколко ще бъде интересно на уважаемите читатели, но отново обект на критичните изявления на г-жа Пачеманова бяха Културния център, обзавеждането и оборудването на кафе-аператива към него, за което общинските съветници не били взели решение, за взетото вече решение за създаване на новото общинско предприятие, за евентуалното преустройство на Ритуалната зала в кино, прословутото почистване на р. Бисерска в участъка на с. Лешниково, пречиствателна станция и т.н. За последните два обекта бе подчертано, че групата съветници на ГЕРБ ще иска пълен финансов отчет, тъй като сумите изнесени в публичното пространство се разминавали с първоначално посочените.

Отново бе напомнено, че ГЕРБ решително се противопоставя на реконструкцията на ул. "Алеко Константинов", заради ограниченията в бюджета. 

Г-жа Пачеманова напомни и за непрозрачността наложена от кмета Лисков, по отношение получаване заповедите по изпълнение на решенията на Общинския съвет от общинските съветници. Тя също е разтревожена от изоставането на общинските приходи. Приветства заложените приоритети в сегашния бюджет, но се съмнява дали ще бъдат изпълнени.

Според скромната ми преценка, най го отнесе звеното по Европейски проекти към общината. Липсата на стратегическа визия и работата на парче по второстепенни проекти, това били основните недостатъци на звеното. Според лидерката на ГЕРБ има отлични млади специалисти по европроекти, но никой от управляващите не искал и да чуе за тях, камо ли да ги допусне в отдела. Като пример г-жа Пачеманова посочи седящия до нея Г-н Христо Братанов. От изложението на Г-жа Пачеманова стана ясно, че Г-н Братанов е част от готвещия се общински управленски екип, но не ни бе съобщено на колко и на какви проекти е автор, кои от тях и как са реализирани.

В края на брифинга, моя милост се опита да разгадае мълвата, която близо месец витаеше в чаршийските кръгове: Кой алармира областната управа за „незаконното” или неправомерно издаване на Акт №16 за Културния център? Отговорът беше: "Отнесете се до Областната управа!" Това горе-долу постави край на брифинга.

  

Коментари 

 
+3 Коментар#58 do vsi4ki ... 19:44 ч. 20.02.2011

Едва когато се поразрови в два-три форума човек разбира защо наричат интернет “глобалното село”. Форумите са пълни с хора, чиято селяния наистина е глобална. Те мразят целия свят най-голямата им радост е да изсипват помията си върху всичко. Анонимността дава криле на омразата им и те се опияняват от безнаказаното плюене. В повечето случаи зад гръмки никове, се крият невзрачни неосъществени loose-ри с малки мечти и още по-нищожни възможности.
Цитирай
 
 
+3 Коментар#57 ?? 19:32 ч. 15.02.2011

Тъй-влезнах, няма го. Поне не е изтипосан на видно място. Прочетох и становището. Ами да ви кажа доста сполучливо е синтезирано изложението. Общо взето използваната думичка от Г-н Белянов в другата статия "критикарство" най-подхожда. Апропо - подхожда и на целия сайт, който сте цитирали. Критика, съмнения, популизъм и... нищо конструктивно като идея.
Цитирай
 
 
+1 Коментар#56 ?? 19:22 ч. 15.02.2011

Един въпрос само:
И там ли се мъдри портрета на Слънцето? :lol:
Цитирай
 
 
0 Коментар#55 брифингиращ 18:38 ч. 15.02.2011

На хотел може ли?
Цитирай
 
 
+2 Коментар#54 объркали сте 18:30 ч. 15.02.2011

Уважаеми "до брифинг", съжалявам, но ми приписвате думи, които не са мои, но съм съгласна с изразеното мнение. Не желая да занимавам никой с нищо в момента, тъй като имам много работа, а писаниците тук само ме разконцентрирва т. Предпочитам да Ви поканя да изразите мнението си на живо пред мен - където ви е удобно - естествено спазвайки Вашето работно време. Уважавам инакомислещите, но в лицето на г-н Белянов не виждам такъв. Наталия
Цитирай
 
 
0 Коментар#53 До Брифинг... 18:09 ч. 15.02.2011

Г-жо Пачеманова,опит айте се да уважавате и инакомислещите.Не подценявайте нас, ХАРМАНЛИЙЦИ.Хубаво е когато се представят различни гледни точки на едно събитие.Ние сме грамотни,не се напъвайте толкова,за да Ви повярваме.
Спокойна вечер ;-)
Цитирай
 
 
+1 Коментар#52 Брифинг 09.02.2011 12:19 ч. 15.02.2011

Г-н Белянов,относно брифинга на ПП ГЕРБ и вашата статия има огромна разлика,което не ви прави чест.За всички,които искат да знаят какво и как е било отразено на пресконференция та има истинска информация на www.harmanligerb.wordpress.com Моля,постинга ми да не бъде изтрит.
Цитирай
 
 
+2 Коментар#51 Terra-зарезан 09:00 ч. 14.02.2011

Какво става дайте новини.Да не се изпонапихте?
Цитирай
 
 
0 Коментар#50 уставен 00:00 ч. 14.02.2011

За всяко нещо си има ред!
Цитирай
 
 
+1 Коментар#49 според мен 19:24 ч. 13.02.2011

Белянов си манипулатор от класа.Нищо не споменаваш за ``справката``ко ято гл.финансист е направил - но кмета я взел.Какво крие Лисков?Нямаме ли и ние данъкоплатците, които издържаме тия около държавната копаня да знаем нещо по въпроса или ти е по-важно да се правиш на гламав...
Цитирай
 

Добави коментар

Благодарим Ви, че използвате кирилица.
Редакторите на сайта ще изтрият коментарът Ви в случай че:
* съдържа квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа.
* съдържа рекламни послания, включително линкове към други сайтове
Благодарим Ви за разбирането!

Код за сигурност
Обнови

Място за вашата реклама

Вашата
Реклама
ТУК!
тел. 088 8619339
Ради Белянов
представя:
 • 1
 • 2
 • 3
РЕКЛАМА:

Кафе машина ZANUSSI Venezia

12 напитки перфектно състояние. Цена по договаряне!!!

тел. 0888688658

 

хостинг и домейни

редакционно мнение

 • За КПД-то и още нещо... От 4 месеца според вижданията си отразявам работата на Общински съвет - Харманли. Кое ме впечатли? Най вече липсата...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Мобилна версия на сайта

Мобилен harmanli-bg.com

Както обикновенно "Информационният портал на Харманли и региона" е с една крачка пред другите. Това което ние правим, скоро ще бъде нескопосано копирано от другите.

Вижте версията на сайта оптимизирана за изглед от мобилни телефони! Светкавично зареждане, без излишен трафик и тежки изображения. Всички статии и коментари. На една ръка разстояние! Възползвайте се! Посетети ни на адрес:

m.harmanli-bg.com

Важни телефони в Харманли!

За проблеми, нередности и нарушения по чистотата, екологията и уличното осветление, гражданите могат да звънят на:

 • Дейност "Чистота" - 0373 / 88552, Хр. Любомиров - 088 8134988
 • Фирма "Титан" - 0373 / 88929
 • еколог на общината - 0373 / 82015 втр. 153
 • улично осветление - 0373 / 82015 втр. 141

 

Последни коментари

Вход в системата