Click here to send us your inquires or call (852) 36130518

Информационен портал на Харманли и региона

   
Размер шрифт
 

Язовирът, залял Бисер е на военните

alt
alt
Почти два месеца след трагедията в Бисер е на път да бъде решен спорът общински или военен е язовирът убиец край Иваново.
Според прокуратурата в Хасково водоемът, чиято стена се скъса и предизвика бедствието, е на Министерството на отбраната.
Стар документ от 90-те години, открит в архивите на община Харманли, с който военното министерство отказва на земеделци от района да обработват земите покрай язовира, почти слага точка на спора чий е язовирът.

„Моите прогнози са, че най-вероятно Министерство на отбраната би трябвало да отговаря за тази част от язовира, тъй като се касае за един военен обект, който е ползван като полигон и частта на язовира, която се е скъсала попада в този участък", каза Дарина Славова, прокурор в окръжна прокуратура Хасково, цитирана от Радио Стара Загора.
Все още няма официален отговор от военното министерство. Липсва и най-важната експертиза, която трябва да докаже кой е виновен - собственикът или природното бедствие е скъсало стената на язовира, потопил под вода Бисер и убил 11 души.
Въпреки че по случая са ангажирани шестима прокурори и дузина следователи, разследването боксува.
Прокурор Дарина Славова коментира: „Ако догодина свършим, това ще бъде един добър и разумен срок." Хората от Бисер обаче нямат толкова търпение. Докато гледат как дарители им строят новите къщи, те искат да знаят кой им причини тази трагедия.
Междувременно от Министерство на отбраната заявиха, че са оказали пълно съдействие на следствието и прокуратурата за изясняване на случая със скъсаната стена на язовир "Иваново".
По искане на следствените органи са събрани, изпратени и, по потвърждение на прокуратурата,  получени заверени копия от всички документи по случая, с които министерството разполага.
От тези документи ясно се вижда, че на Министерство на отбраната никога не е предоставян за стопанисване и ползване язовир "Иваново".
Според МО до окончателния резултат от проверката и официално становище на прокуратурата е недопустимо отделни лица, работещи по случая, да лансират публично собствени предположения и прогнози, основавани на частични материали, които могат да повлияят на безпристрастността и на окончателния изход от разследването.

Коментари 

 
+3 Коментар#3 Читател 18:24 ч. 02.04.2012

Грешиш. Тоя не е никъв журналист. По му одят "дежурналист", "хейтър" и т.н.
Цитирай
 
 
+3 Коментар#2 Ufff 11:56 ч. 02.04.2012

Е тия двамата май не са единствените, дето трябва да му се извинят. Има и един "журналист" дето бива да се извини. Ако му остане време между писането на поредната "новина" и триенето на мнения, които не започват с "@ур за кмета"
Цитирай
 
 
+9 Коментар#1 Наводнен 20:57 ч. 31.03.2012

Е това беше ясно вече. Сега кажете и че пуснахте Тракиец и всичко ще си дойде на място!
А сега на Лисков оня с апартаментите ще му се извини ли?
А оня с щастливите кокошки?
Щото и на двамата им беше много присърце да обясняват на всички камери, че кмета на Харманли бил винивен.
Цитирай
 

Добави коментар

Благодарим Ви, че използвате кирилица.
Редакторите на сайта ще изтрият коментарът Ви в случай че:
* съдържа квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа.
* съдържа рекламни послания, включително линкове към други сайтове
Благодарим Ви за разбирането!

Код за сигурност
Обнови

Ради Белянов
представя:
 • 1
 • 2
 • 3
хостинг и домейни

редакционно мнение

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Мобилна версия на сайта

Мобилен harmanli-bg.com

Както обикновенно "Информационният портал на Харманли и региона" е с една крачка пред другите. Това което ние правим, скоро ще бъде нескопосано копирано от другите.

Вижте версията на сайта оптимизирана за изглед от мобилни телефони! Светкавично зареждане, без излишен трафик и тежки изображения. Всички статии и коментари. На една ръка разстояние! Възползвайте се! Посетети ни на адрес:

m.harmanli-bg.com

Важни телефони в Харманли!

За проблеми, нередности и нарушения по чистотата, екологията и уличното осветление, гражданите могат да звънят на:

 • Дейност "Чистота" - 0373 / 88552, Хр. Любомиров - 088 8134988
 • Фирма "Титан" - 0373 / 88929
 • еколог на общината - 0373 / 82015 втр. 153
 • улично осветление - 0373 / 82015 втр. 141

 

Последни коментари

Най-четеното напоследък:

Вход в системата