Click here to send us your inquires or call (852) 36130518

Информационен портал на Харманли и региона

   
Размер шрифт
 

Сесия на тагадък

ОбС - 04.04.2012
ОбС - 04.04.2012

Протоколното или почти протоколното протичане на заседания на Общински съвет Харманли, не е от вчера. Тази запазена марка няма да бъде прекъсната и утре, но за две минути да бъде одобрен отчета за работата на РПУ-Харманли, без да бъдат поне чути от гражданството най-важните извадки от него?!?.. Такова чудо може да се случи само в Тракийската низина!? Вече напече. Сякаш градът и селата не са пламнали от обирджийски набези!.. Сякаш от тоталните битови кражби не са изгорели поне половината домакинства!.. И поне да му се вижда края!..

ОбС - 04.04.2012
ОбС - 04.04.2012
Господа полицаи и полицейски началници, със стъкмистика не се овладява престъпността. Давате ли си сметка, че редовия данъкоплатец ви няма доверие? Давате ли си сметка, че подадените при вас жалби отговарят в най-добрия случай на 20% от потърпевшите /за изминалата 2011 г. само местните представители на медиите са отарашени 5 или 6 пъти, но като знаят какъв ще е резултата, не са пуснали жалби до институцията ви/. Затова на такива отчети вяра никой не хваща!

И да се чуди човек: еманацията на общината в лицето на избраните от данъкоплатците общински съветници не отрони ни дума, ни вопъл, ни стон!! Сякаш всичко върви по мед и масло!.. Какво трябва да ги стресне, та най-после да се сложи край на това „мълчание на агнетата”? В края на краищата за какво сме ги избирали - да ни защитават интересите като граждани и данъкоплатци или тихо и кротко да си кютат цял един мандат и си получават отредения им хонорар? Толкова по точка 1 от дневния ред!

ОбС - 04.04.2012
ОбС - 04.04.2012
Дебат предизвика т. 6, с докладна от кмета на Общината Михаил Лисков, относно предложение за промяна цената на услугата рязане, цепене и доставка на дърва за огрев до адрес на клиента, извършвана от Общинска горска компания. Услугите скачат със 7 лв. поради драстичния скок на цените на горивата, според управителя г-н Павлов. Самата цена на дървата не е променена. Дава се възможност на клиентите според избора им, сами да си товарят и извозват дървата със собствен или нает транспорт.

По останалите точки пишещият отношение няма да вземе. Не че са маловажни, но те бяха прочетени и гласувани на галоп. Няма да ги коментирам и заради това, че вече четвърти месец не ни се дава предварително (а и в деня на заседанието) дневния ред и докладните, за да се запознаем с тях. Затова ние, пишещите, взехме решение за следното предложение до ръководството на Общински съвет в лицето на неговия председател д-р Пламен Делчев: Молим, чрез заплащане да ни бъде отпечатван по един екземпляр, та да имаме представа аджеба за какво ще става въпрос в деня на заседанието! Дано бъдем чути!!

ОбС - 04.04.2012
ОбС - 04.04.2012
Елегантната г-жа Пачеманова, обяви присъствието си с пълна чанта маркови шоколадови бонбони. Лидерката на местната ПП ГЕРБ почерпи за новата си длъжност - заместник кмет на Община Симеоновград!?! "Умни" са герберите! Въртяха, сукаха закона за местните избори и съвместиха изпълнителната власт със законодателната. Така че погледнато юридически - няма конфликт на интереси. На национално ниво, напълно в реда на нещата ще е, ако за следващите парламентарни избори съвместят за момента невъзможното депутати да бъдат и министри, и заместник министри, че да работят по възможност и в съдебната система... Няма лошо, колко му е? Пък и синдикални дейци да са няма да е проблем!.. България, ако щеш и от космоса да я погледнеш, е страната на чудесата и неограничените възможности!

Та, честита да е новата длъжност на г-жа Пачеманова, но не беше ли тя човекът, дето яростно отстояваше позиция в местния парламент, че втори заместник кмет на общината ни не е нужен? Пък виж сега, в два пъти по-малка община, ама откъдето и да го погледнеш, няма и морален конфликт на интереси! Всичко си е точно изчислено, поканили са я, пък късмет, била вече прехвърлила и фирмата си, та…всичко си е по реда!!    

Коментари 

 
+1 Коментар#8 жител на с.Поляново 09:39 ч. 08.04.2012

Допълнение- относно масовите кражби по домовете в с.Поляново.Преди известно време бе проведена среща на жители от с.Поляново с кварталният инспектор.Установено бе,че тези същите цигани -живущи в с.Поляново са проникнали в над 60 къщи.Кварталният инспектор предложи за в бъдеще да се обаждаме директно в Полицията вместо на телефон 112. С една дума положението е трагично -Полицията в Харманли -въобще не си заработва работната заплата и не може да защити и личността и собствеността на данъкоплатеца.........
Цитирай
 
 
+3 Коментар#7 жител на с.Поляново 16:01 ч. 05.04.2012

Престъпността била ликвидирана-добре е,че никой от нас не знае колко жалби подадени до Полицията в Харманли са останалите без последствия или е записано/липса на доказателства - неизвестен извършител/. Например в с.Поляново 2 цигански фамилии вече 2 години тормозят цялото село-/както е известно там са останали повече възрастни жители/почти няма къща от която да не е откраднато желязо;хранител ни продукти; ракия и други---4 броя каруци са откарани с желязо за Отпадъци в Симеоновград,съ що така и с лека кола е превозвано откраднато желязо.Също така има редица оплаквания на орязани овощни и други дървета от частните градини на няколко собственици---пак от същите с моторна резачка- всички тези сигнали са отправени към кметският наместник. Резултат няма и циганите продължават да крадат......
Цитирай
 
 
+3 Коментар#6 Харманлиец 07:32 ч. 05.04.2012

В Харманли престъпността наистина е тотално ликвидирана! Няма кражби! Няма хайдушки изпълнения! Няма мангали по къщите и горите ни!
В резултат "полицаите" ни станаха по 150 кила, разшириха се до размера на височината си и се превърнаха от органи на реда в карикатури!
Цитирай
 
 
+2 Коментар#5 Мнение 07:03 ч. 05.04.2012

А дървата: в края на краищата има резон в увеличението на транспорта, защото горивото наистина скочи много. Но нали пък тая горска компания е в услуга на хората направена, а трупа печалби в същото време... Де да знам, ама ако това ще ограничи горенето на дърва по кюмбетата и като погледна от терасата си поне веднъж ще видя дворовете на къщите под мене, а не думани пушек- приветствам вдигането на цената с 17, не с 7 лв.
Цитирай
 
 
+2 Коментар#4 Мнение 06:57 ч. 05.04.2012

Айде стига с тоя Бисер бе хора! За нас кой помисли? Има си прокурори те да кажат. Не Ради Белянов и Иван Атанасов. Последният вече се изтърка от злоба!
А статията е точна в края на краищата. Слушах заседанието по радиоточката. Ясно, че е нов "новия" началник на полицията ама пък да се похвалиш, че всичко е наред, при положение, че мангалите само гащите ни не са отнесли, докато полицията спи, си е малко нагличко меко казано. Пачеманова не ща да я коментирам щото мнението ми е такова, че ще излезне като лична нападка тука. :-x
Цитирай
 
 
+4 Коментар#3 Мамооо... 22:00 ч. 04.04.2012

Дупката тълува законите! И той капацитет стана. Това не може да е вярно просто :cry:
Цитирай
 
 
0 Коментар#2 да бе 20:54 ч. 04.04.2012

Ето ти истинската новина на деня, Ради - коментирай това : http://play.novatv.bg/play/270033/
Цитирай
 
 
+3 Коментар#1 Местен 20:47 ч. 04.04.2012

:lol: :lol:
И "социалисти" и "гербери" са от един дол дреенки!!!!!!!! !!!
:lol: :lol:
Цитирай
 

Добави коментар

Благодарим Ви, че използвате кирилица.
Редакторите на сайта ще изтрият коментарът Ви в случай че:
* съдържа квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа.
* съдържа рекламни послания, включително линкове към други сайтове
Благодарим Ви за разбирането!

Код за сигурност
Обнови

Ради Белянов
представя:
 • 1
 • 2
 • 3
хостинг и домейни

редакционно мнение

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Мобилна версия на сайта

Мобилен harmanli-bg.com

Както обикновенно "Информационният портал на Харманли и региона" е с една крачка пред другите. Това което ние правим, скоро ще бъде нескопосано копирано от другите.

Вижте версията на сайта оптимизирана за изглед от мобилни телефони! Светкавично зареждане, без излишен трафик и тежки изображения. Всички статии и коментари. На една ръка разстояние! Възползвайте се! Посетети ни на адрес:

m.harmanli-bg.com

Важни телефони в Харманли!

За проблеми, нередности и нарушения по чистотата, екологията и уличното осветление, гражданите могат да звънят на:

 • Дейност "Чистота" - 0373 / 88552, Хр. Любомиров - 088 8134988
 • Фирма "Титан" - 0373 / 88929
 • еколог на общината - 0373 / 82015 втр. 153
 • улично осветление - 0373 / 82015 втр. 141

 

Вход в системата