Click here to send us your inquires or call (852) 36130518

Информационен портал на Харманли и региона

   
Размер шрифт
 

Новини от Община Харманли

Предприети са мерки против разпространението на шап

На основание на чл. 44 от ЗМСМА и заповед на областния управител на област Хасково от 06.01.2011 г., заповед на генералния директор на НВМС, и във връзка с наредба No 17за мерките за профилактика, ограничаване  и ликвидиране на болестта Шап, както и на основание заповед на Министъра на земеделието и храните, относно констатиран положителен случай на Шап в землището на община Малко Търново, в община Харманли също бе издадена заповед за профилактика, ограничаване и ликвидиране на болестта.

 

Програма "Личен асистент"

От 10-ти до 24-ти януари е срокът за записване на кандидатите за лични асистенти, информираха от общинска администрация. Програмата обхваща 35 човека.

Кандидатите трябва да са в трудоспособна възраст - за жените до 60 г., за мъжете - до 63 г. Назначаваните могат да бъдат  безработни или работещи (които да извършват допълнителен почасов труд), студенти или придобили правото за ранно пенсиониране.

   

Обръщение на кмета Михаил Лисков към харманлийците, живеещи зад граница

alt
alt
Драги съграждани, земляци,

Обръщам се към вас, където и да сте по света.
Където и да се намирате зад граница, вие милеете за своето „малко Oтечество”, както Радичков нарича родното място. Споменът за него ражда носталгията, която е особено силна за човека, живеещ извън пределите на родината. Но дори на хиляди километри от нея, българинът си остава българин, харманлиецът – харманлиец.

   

Празнична програма

За Коледните и новогодишни празници

16.12.2010 г. /четвъртък/

17.00 часа – Откриване на Коледен базар
 Място: пред НЧ “Дружба”.

17. 12.  2010 г. /петък/

16.30 часа – “Коледни усмивки” – програма, с участието на деца от детските градини в общината.
      Място: Градска градина.

   

Пречиствателната станция - кой ще разсече Гордиевия възел?!?

Само седмица след втората си за новия политически сезон пресконференция, кметът на общината Михаил Лисков даде в понеделник извънредна такава. Тя бе предизвикана като отговор от поместеното във в-к “НОВИНИ” интервю-разговор с Петко Стойчев - Управител на "ВиК Хасково"; Весела Сантова - аналитик химик; инж. Петър Петров - ръководител обособено производство, главен енергетик; и Никола Каракехайов - главен инженер.

   

Пресконференцията на кмета втрещи журналистите

В сряда, кметът на общината Михаил Лисков даде за местните печатни и електронни медии втората си за сезона пресконференция. За отбелязване е, че тя премина изключително делово. И откровенно казано - втрещи присъстващите!

   

Ноемврийска сесия на ОбС - Харманли

Ноемврийската сесия на Общинския съвет премина на скорост. За час и половина бяха приети 9-те докладни и двете питания на общинската съветничка от ГЕРБ Наталия Пачеманова.

Интерес предизвикаха най-вече докладните на кмета Михайл Лисков, влизащи в дневния ред като т.2, касаеща промяната на капиталовите разходи по бюджета на общината за 2010 г., в т.ч. на общинска администрация и т.3 относно приемане на новата структура на общинска администрация за 2011 година, във връзка със Закона за държавния бюджет.

   

Отчет на селските кметове и препоръки за новия бюджет

Във връзка с годишните отчети на селските кметове и разчетите по "Проектобюджет 2011" , градоначалникът Михаил Лисков е на обиколка по селата. Програмата му за тази седмица по нищо на се различава от предходната. Обхода го е започнал с Рогозиново, после Доситеево и до петък следват Браница, Черепово и Дрипчево.

   

Страница 1 от 2

Ради Белянов
представя:
 • 1
 • 2
 • 3
хостинг и домейни

редакционно мнение

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Мобилна версия на сайта

Мобилен harmanli-bg.com

Както обикновенно "Информационният портал на Харманли и региона" е с една крачка пред другите. Това което ние правим, скоро ще бъде нескопосано копирано от другите.

Вижте версията на сайта оптимизирана за изглед от мобилни телефони! Светкавично зареждане, без излишен трафик и тежки изображения. Всички статии и коментари. На една ръка разстояние! Възползвайте се! Посетети ни на адрес:

m.harmanli-bg.com

Важни телефони в Харманли!

За проблеми, нередности и нарушения по чистотата, екологията и уличното осветление, гражданите могат да звънят на:

 • Дейност "Чистота" - 0373 / 88552, Хр. Любомиров - 088 8134988
 • Фирма "Титан" - 0373 / 88929
 • еколог на общината - 0373 / 82015 втр. 153
 • улично осветление - 0373 / 82015 втр. 141

 

Последни коментари

Най-одумваното напоследък:

Най-четеното напоследък:

Вход в системата