Click here to send us your inquires or call (852) 36130518

Информационен портал на Харманли и региона

   
Размер шрифт
 

Новини от другите медии ...

Новини за Харманли, взети назаем от други медии.

Откраднаха щерката на Банев преди сватбата

Пищна сватба вдигна в събота вечер за първородната си дъщеря Мария бизнесменът Николай Банев. Тя се омъжи за приятеля си Живко, с когото са заедно от 8 години. Мария е учила във Виена, Лондон и Барселона и близо 40 приятели от чужбина дойдоха в “Русалка” за купона.

Заради тях сватбарите спазиха всички български традиции. Като за начало стоматологът Живко трябваше да открадне булката от баща й, докато цигански оркестър виеше кръшни ритми, после ритаха менчето, чупиха питка, имаше дори ръченица с кокошка и захранване на снахата. Варненският фолклорен ансамбъл вдигна и чужденците за хората, а на финала Васил Найденов и Силвия Кацарова изпяха любимите песни на младоженците.

Мария бе с рокля на Pronovias, марката, под която шият сватбени облекла Армани, Ели Сааб, Версаче и др. дизайнери. Младоженецът пък бе избрал смокинг от "Агресия". Кумовете са техни приятели, с които вместо подарък си разменят сватбено пътешествие, за да са заедно. Банев пък дари на младите порше кабрио и помещение за стоматологична клиника на централен столичен булевард.

 

Божков и австрийци ще строят “Марица”

Сдружението "Марица Хайуей" между компаниите "Пътностроителна техника" (от групата на "Холдинг Пътища" на Васил Божков) и австрийската "Порр Технобау" даде най-ниската цена за строителството на магистрала "Марица" между Димитровград и Харманли.

   

От днес градските разговори само с код 0373 отпред

От днес влиза в сила изискването на Комисията за регулиране на съобщенията избирането на фиксираните телефонни номера в рамките на едно населено място да става с код за населеното място и с префикс 0. Според регулатора така ще се уеднакви избирането на градските и на междуградските телефонни номера, което ще бъде в полза както за потребителите, така и за конкуренцията на пазара.

   

Рекорден брой фирми искат да строят Лот 1 на АМ Марица

Дванадесет фирми са подали оферти за строежа на Лот 1 от Оризово до Димитровград от автомагистрала „Марица”, стана ясно при отварянето на офертите в Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ).

Според министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев това е рекорден брой подадени документи.

Радвам се, че има много широка палитра на компании, които участват, коментира той.

Офертите са със силно италианско, гръцко и австрийско участие. Има фирми от Испания, Хърватия, Германия и България.

По реда на подаване на кандидатурите фирмите са - Чи Ем Чи ди Равена, „Терна” АД, Консорциум „Марица-1”, „Актор АСД”, „Джей Енд Джи Пи Авакс С.А.”, обединение „Марица -1”, сдружение „Марица-Алпине-СК-13”, Консорциум „Щрабаг България-Марица-1”, „Мапа Иншаат Ве Тиджарет”, сдружение „Салваторе Матереж АД – инж. Калудио Салини Гранди ливори” АД, консорциум „Рубау – Софтстрой” и „Пицароти ИПС-Лот1” ДЗЗД.

Деветчленна комисия ще разгледа офертите. Тя трябва да се произнесе в 55-дневен срок.

Бюджетът за изграждането на 31-километровата отсечка е 150-170 млн. лв. Тя трябва да бъде завършена в срок 25 месеца от сключването на договора.

Залагаме на всичко постигнато с автомагистрала „Тракия” като коректност, каза Плевнелиев.

Окончателното изграждане на автомагистрала „Марица” се очаква през май-юни 2013 г.

Тя ще свързва АМ Тракия с ГКПП Капитан Андреево. Планираната дължина на магистралата е 117 км - от връзка с автомагистрала „Тракия“ при пътен възел Оризово, покрай Димитровград, Хасково, Харманли, Любимец, Свиленград до ГКПП Капитан Андреево.

   

РЗИ обяви грипна епидемия в Харманли

Грипна епидемия от днес до понеделник е обявена в община Харманли. Решението на Регионалната здравна инспекция е взето на база подадените от образователния инспекторат данни за брой на отсъстващи ученици, които за различните училища са между 30 и 50% от всички деца. До понеделник включително затварят всички учебни заведения, детските и женски консултации, спират имунизациите и плановите операции. По данни на зам.директора на РЗИ д-р Делчо Янев за момента няма необходимост грипна епидемия да бъде обявявана в други общини от областта.

   

Бойко „поля” харманлийските лозя

Бойко Борисов лично заряза харманлийските лозя по случай утрешния празник на лозаря, Трифон Зарезан. Лично премиерът не успя да дойде, но изпрати своя прочут двойник, актьора Краси Радков. Последния обяви, от свое и на министър-председателя име, пристрастност към харманлийските вина и поздрави местните лозари по случай св. Трифон. Култовия актьор и неговия герой бяха в Харманли по покана на големия винопроизводител Никола Зайчев.

   

Посланици зарязаха лозя и опитаха курбан край Харманли

Куп видни гости, сред които посланици, търговски представители и бизнесмени, участваха в традиционния ритуал по зарязването на лозята край Харманли днес. Организатор на събитието е хасковската търговско- промишлена палата.

Сред мераклиите да хванат ножицата се открои посланичката на Финландия в България Таря Лайтиайнен. На ритуала присъстваха и посланиците на Грузия, Казахстан и Косово, както и търговски представители на Великобритания и Турция.

Харманлийски свещеници отслужиха водосвет за здраве и берекет, а след това гостите видяха и фолклорна програма на местни състави. На финала всички те опитаха традиционен курбан.

   

Харманлиец помля колата на сина си за ЧРД

63 годишният Вълчан Василев от Харманли се заби в електрически стълб в село Подкрепа, след като пукнал гума на път за Хасково. Високоволтовият кабел обаче не се скъсал, не възникнало и късо съединение. Вълчан благодареше на късмета си, колата му била с газова уредба.

Харманлиецът пътувал към Хасково за да подаде документи за пенсиониране. Днес навършвал 63 години и взел колата на сина си, за да си направи подарък за рождения ден-пенсионирането. „Сега ще му я върна потрошена“ кахъреше се човекът. Фолксвагенът бе със смачкана предница и тотално разбито окачване.

Причината за катастрофата е гръмнала гума на излизане от селото. "Венто"-то се завъртяло по целия път влезнало в другото платно и нацелило стълба. Вълчан карал със законните 50 км и това го спасило от по-сериозни последствия. Пробата за алкохол бе отрицателна.

Тирове и леки коли задръстиха Е-80, след като международния път бе затворен за около 15-на минути. Изходът бе намерен в близкия стопански двор. През него автомобилите заобикаляха мястото на катастрофата и продължаваха пътя си. На произшествието пък чакаха пожарна за да обезопаси стълба и изтегли возилото.

Г. Христов

   

Страница 1 от 2

Ради Белянов
представя:
 • 1
 • 2
 • 3
хостинг и домейни

редакционно мнение

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Мобилна версия на сайта

Мобилен harmanli-bg.com

Както обикновенно "Информационният портал на Харманли и региона" е с една крачка пред другите. Това което ние правим, скоро ще бъде нескопосано копирано от другите.

Вижте версията на сайта оптимизирана за изглед от мобилни телефони! Светкавично зареждане, без излишен трафик и тежки изображения. Всички статии и коментари. На една ръка разстояние! Възползвайте се! Посетети ни на адрес:

m.harmanli-bg.com

Важни телефони в Харманли!

За проблеми, нередности и нарушения по чистотата, екологията и уличното осветление, гражданите могат да звънят на:

 • Дейност "Чистота" - 0373 / 88552, Хр. Любомиров - 088 8134988
 • Фирма "Титан" - 0373 / 88929
 • еколог на общината - 0373 / 82015 втр. 153
 • улично осветление - 0373 / 82015 втр. 141

 

Последни коментари

Най-одумваното напоследък:

Най-четеното напоследък:

Вход в системата