Click here to send us your inquires or call (852) 36130518

Информационен портал на Харманли и региона

   
Размер шрифт
 

Божков и австрийци ще строят “Марица”

Сдружението "Марица Хайуей" между компаниите "Пътностроителна техника" (от групата на "Холдинг Пътища" на Васил Божков) и австрийската "Порр Технобау" даде най-ниската цена за строителството на магистрала "Марица" между Димитровград и Харманли.

Офертата на "Марица Хайлей" е да построи 34-километровото трасе на лот 2 за 122,137 млн. лв. без ДДС при прогнозна цена от 200 млн. лв. Според изчисленията на министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев, това прави 1,83 млн. евро за км, което е по-малко дори от цената на "Актор" за лот 3 на "Тракия", която е 1,9 млн. евро за км. Плевнелиев подчерта, че дори възложителите са изненадани от цената на "Марица Хайуей". Той допусна, че пътната агенция може да направи допълнително проучване, както при лот 2 на магистрала "Тракия", където допълнителното изследване беше направено заради 30% по-ниската цена от средната на останалите участници. В случая не става дума за подобно нещо, но това не е пречка да се поиска допълнително разяснение, отбеляза министър Плевнелиев.

Той оповести, че ако договорите за "Марица" бъдат сключени на най-ниските цени, от общия фонд за магистралата, възлизащ на 400 млн. лв., ще бъдат спестени 150 млн. лв. Те ще отидат за магистрала "Струма", заяви Плевнелиев. Той припомни, че спестените от магистрала "Тракия" 200 млн. лв. бяха предоставени на метрото. Тази седмица пътната агенция ще съобщи решението си за спечелилия лот 1 на "Марица" изпълнител, каза министърът. Компанията, която даде най-ниска цена там, е "Кооператива Муратория Чементисти - Чи.Ем.Чи ди Равена".

Добави коментар

Благодарим Ви, че използвате кирилица.
Редакторите на сайта ще изтрият коментарът Ви в случай че:
* съдържа квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа.
* съдържа рекламни послания, включително линкове към други сайтове
Благодарим Ви за разбирането!

Код за сигурност
Обнови

Ради Белянов
представя:
 • 1
 • 2
 • 3
хостинг и домейни

редакционно мнение

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Мобилна версия на сайта

Мобилен harmanli-bg.com

Както обикновенно "Информационният портал на Харманли и региона" е с една крачка пред другите. Това което ние правим, скоро ще бъде нескопосано копирано от другите.

Вижте версията на сайта оптимизирана за изглед от мобилни телефони! Светкавично зареждане, без излишен трафик и тежки изображения. Всички статии и коментари. На една ръка разстояние! Възползвайте се! Посетети ни на адрес:

m.harmanli-bg.com

Важни телефони в Харманли!

За проблеми, нередности и нарушения по чистотата, екологията и уличното осветление, гражданите могат да звънят на:

 • Дейност "Чистота" - 0373 / 88552, Хр. Любомиров - 088 8134988
 • Фирма "Титан" - 0373 / 88929
 • еколог на общината - 0373 / 82015 втр. 153
 • улично осветление - 0373 / 82015 втр. 141

 

Последни коментари

Най-одумваното напоследък:

Най-четеното напоследък:

Вход в системата