Click here to send us your inquires or call (852) 36130518

Информационен портал на Харманли и региона

   
Размер шрифт


За КПД-то и още нещо...

От 4 месеца според вижданията си отразявам работата на Общински съвет - Харманли.
Кое ме впечатли? Най вече липсата на визия на огромното мнозинство общински съветници. Тези хора и отляво, и отдясно нямат куража личното им мнение да бъде чуто. Повярвайте ми, убеден съм, те нямат собствено мнение. Те нямат нито политическата, нито философската, нито интелектуалната подготовка за подобна мисия. Нямам и идея какво правят там!.. Чии интереси ще защити този, който е анонимен дори за хората, които са го изпратили там, и е избран само благодарение на партийната листа, в която е вписан. Дали този избор не е резултат и естествен продукт на изминалите повече от две десетилетия в разочарования? И ако е така, какви плодове можем да очакваме в предстоящата есен? Ами и след още 4 години? Гневът ми не е нито симулативен, нито завистлив. Просто е мъчение за мен да присъствам на заседания в които живецът се измерва в аптекарски дози…

Няма съмнение, че активността на някои е колкото може по-бързо да  оползотворят обстоятелствени улеснения. И да бъдат забелязани за следващия мандат. Да, но аз поставям въпроса за КПД-то!

За да не бъда голословен си направих труда да проверя периода на изминалите три и кусур години от мандата на този Общински съвет. Интересно ми бе колко докладни е внесла опозицията, и колко от тях са приети? Защото това е критерий, по който може да се сложи оценка за работата на съветниците. Оказа се, че опозицията е внесла цифром и словом 2 две докладни (поправете ме, ако греша). Едната е от Красимир Панчев, другата от Наталия Пачеманова. И двете не са приети, като тази на г-жа Пачеманова е била във връзка с „Приемане наредба за символите на общината”! Вносителката я е изтеглила още при разглеждането в комисията, тъй като не е била съгласна с предложените промени.

Ето това е актива на тъй наречената опозиция. По разбираеми причини не съм се заинтересовал да питам по колко получават месечно общинските съветници. Но тя сметката е проста:                                 40 месеца по 100-тина лева прави около 4.000 лева. По толкова са получили суха общинска пара и тия, и ония до сега. Общо сумата надвишава  сериозната цифра от 80.000 лева.

И още по-лошо. През тия 4 месеца заседания се наслушах на критикарство. Не случайно акцентувам на думата критикарство. В това отношение г-жа Пачеманова е истински шампион, но така и не чух алтернативно предложение. Не, че това което се внася за разглеждане от временно управляващите няма алтернатива, но при интелектуалната безпомощност на опозицията, такъв е резултата! Освен това за колко от тях правилото, че „ Политиката е изкуство на компромиса” е валидно!  

Преди да се прави коментар на горенаписаното, авторът съветва текста да бъде прочетен повторно.

Коментари 

 
0 Коментар#22 Мария 13:16 ч. 05.03.2011

Това е лошото на нашият народ че бързо забравя,тои не е научен да гледа на нещата реално.Спомням си кога Ради Биляна ни призоваваше да излезем на площада да не се съгласяваме ВИК да се слее сХасково,никои не излезе.Сега ни тежи че плащаме най-скъпата вода.Ние маи не си знаем интереса.Все някои ни е виновен.Разберете хора,не си ли помогнемние няма кои,краино време е да почнем да мислим по-друг начин!!!!!
Цитирай
 
 
0 Коментар#21 избирател 01:49 ч. 04.03.2011

хе авторът е открил Америка!?
Цитирай
 
 
0 Коментар#20 специалист по КПД 20:51 ч. 24.02.2011

Алооооооо, ти след 14 дена ли му изчисли КПД-то! Много си добър/а!
Цитирай
 
 
+1 Коментар#19 специалист по КПД 20:48 ч. 24.02.2011

Алооооооооооо, на г-н Белянов КПД-то е високо, ама твоето какво е?
Цитирай
 
 
+1 Коментар#18 алоооо 19:35 ч. 24.02.2011

Мнооооого ми е смешно Ради като говори за КПД :)))
Цитирай
 
 
+2 Коментар#17 потресена 00:25 ч. 15.02.2011

Абе питанко, що не си сложиш очилата!? Ако и това не помогне - на доктор. Дано помогне! :D
Цитирай
 
 
+1 Коментар#16 ?? 22:19 ч. 14.02.2011

Ъъъъ... Докато четяхме на един друг сайт помията, потресени нямаше. Оня ден приемането на бюджета бе представено като назначаване на сервиьорки и вдигане на глобите - и пак нямаше потресени и комисии по етики... И изведнъж - потресени сме! Ами аз разгледах дневния ред на сесиите до началото на 2009 и открих семо една грешка: има докладна и от Сидеров.
Кой от какво се потресе не знам, ама ще ми е интересно да разбера.
Цитирай
 
 
-2 Коментар#15 FBI 22:14 ч. 14.02.2011

Затаете дъх още малко да се набълбукат хубаво.Ради,с голо дупе таралеж ще мачка!
Цитирай
 
 
0 Коментар#14 потресена 19:40 ч. 14.02.2011

Тази комисия (по журналистическа етика) къде се намира? Да й покажа един друг сайт, където се сипят обида след обида, а администратор все едно няма. От кога чакам някой да покаже пътя! Предварително благодаря!
Цитирай
 
 
0 Коментар#13 до Белянов 18:51 ч. 14.02.2011

Виждам, че не сте поправили тенденциозните грешки, които сте допуснали в статията. Помолих ви най-учтиво. Има комисия по журналистическа етика, която ще даде становище по случая - освен за вашите лични писания, така и за сайта като цяло. Приятна вечер!
Цитирай
 

Добави коментар

Благодарим Ви, че използвате кирилица.
Редакторите на сайта ще изтрият коментарът Ви в случай че:
* съдържа квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа.
* съдържа рекламни послания, включително линкове към други сайтове
Благодарим Ви за разбирането!

Код за сигурност
Обнови

Място за вашата реклама

Вашата
Реклама
ТУК!
тел. 088 8619339
Ради Белянов
представя:
 • 1
 • 2
 • 3
РЕКЛАМА:

Кафе машина ZANUSSI Venezia

12 напитки перфектно състояние. Цена по договаряне!!!

тел. 0888688658

 

хостинг и домейни

редакционно мнение

 • За КПД-то и още нещо... От 4 месеца според вижданията си отразявам работата на Общински съвет - Харманли. Кое ме впечатли? Най вече липсата...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Мобилна версия на сайта

Мобилен harmanli-bg.com

Както обикновенно "Информационният портал на Харманли и региона" е с една крачка пред другите. Това което ние правим, скоро ще бъде нескопосано копирано от другите.

Вижте версията на сайта оптимизирана за изглед от мобилни телефони! Светкавично зареждане, без излишен трафик и тежки изображения. Всички статии и коментари. На една ръка разстояние! Възползвайте се! Посетети ни на адрес:

m.harmanli-bg.com

Важни телефони в Харманли!

За проблеми, нередности и нарушения по чистотата, екологията и уличното осветление, гражданите могат да звънят на:

 • Дейност "Чистота" - 0373 / 88552, Хр. Любомиров - 088 8134988
 • Фирма "Титан" - 0373 / 88929
 • еколог на общината - 0373 / 82015 втр. 153
 • улично осветление - 0373 / 82015 втр. 141

 

Последни коментари

Вход в системата