Click here to send us your inquires or call (852) 36130518

Информационен портал на Харманли и региона

   
Размер шрифт

Иван Митков приключи пролетния сезон с две призови места

Иван Митков
Иван Митков
Приключи пролетния състезателен сезон на 12 годишният състезател по мотокрос и ендуро Иван Митков. Хлапето участва в няколко кръга в които спечели две призови места. На мотокроса в Горски извор се класира на ІІ-ро място, а в с. Слатина до Карлово зае третото.

Малкият Иван е на кормилото от три години. Язди специалният за възрастта му мотоциклет „Кавазаки” 65 кубика.

Екипът му е от реномираната английска фирма „ Тхор”, шлема американски „Хей джи ес”. Син е на потомственият аптекар Митко Митков, дългогодишен състезател в същите дисциплини и с определени успехи в ендуро за които харманлийската спортна общественост малко знае, най вече поради вродената му скромност, не давайки много-много да се шуми около името му.

За малкият Иван кумирът е Николай Йовчев, един от водещите мотоциклетисти в кросовите дисциплини. Следи с интерес изявите му по трасетата и публикациите в медиите. Старае се да му подражава, за да достигне и неговите успехи.

За новия сезон ще се състезава в по-горният 85 кубиков  клас. Всеки момент ще се сдобие и с квалитетна машина от японската фирма „Сузуки”.

Иван Митков съжалява, че в града няма други момчета с които да дели мегдан. Според него това се дължало не толкова че нямало желаещи, а защото било скъп спорт. Помагайки на баща си при отстраняването на някой повреди, които неминуемо се появявали по време на състезания и тренировки, вече можел да отстранява сам по-дребните. Като най-трудно се явявало трасето в несебърското село Порой. Имал е доста падания, но досега не се бил контузвал, благодарение на това, че първо, като основно правило в мотоциклетните състезания баща му го е научил на техниката при паданията.

Иван Митков
Иван Митков
Баща и син сами си се спонсорират. На състезанията ходят с каравана. Сестра му Йоана, по-голяма с две години също пробвала с кросов състезателен мотор, но на втората година се отказала заради уроците… Както казва - „женска и работа”.

Меракът на момчето е голям. Редовно тренирал на импровизирана писта до старият стопански двор в близост до „Гергана”. Дано един ден стане шампион, което от сърце му пожелаваме.

Коментари 

 
0 Коментар#2 tinio 18:03 ч. 07.07.2011

браво иване и само напред
Цитирай
 
 
+1 Коментар#1 Пулицър 01:11 ч. 30.06.2011

А този състезател няма ли кой да го поздрави? Браво, Иване!
Цитирай
 

Добави коментар

Благодарим Ви, че използвате кирилица.
Редакторите на сайта ще изтрият коментарът Ви в случай че:
* съдържа квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа.
* съдържа рекламни послания, включително линкове към други сайтове
Благодарим Ви за разбирането!

Код за сигурност
Обнови


Ради Белянов
представя:
 • 1
 • 2
 • 3
хостинг и домейни

редакционно мнение

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Мобилна версия на сайта

Мобилен harmanli-bg.com

Както обикновенно "Информационният портал на Харманли и региона" е с една крачка пред другите. Това което ние правим, скоро ще бъде нескопосано копирано от другите.

Вижте версията на сайта оптимизирана за изглед от мобилни телефони! Светкавично зареждане, без излишен трафик и тежки изображения. Всички статии и коментари. На една ръка разстояние! Възползвайте се! Посетети ни на адрес:

m.harmanli-bg.com

Важни телефони в Харманли!

За проблеми, нередности и нарушения по чистотата, екологията и уличното осветление, гражданите могат да звънят на:

 • Дейност "Чистота" - 0373 / 88552, Хр. Любомиров - 088 8134988
 • Фирма "Титан" - 0373 / 88929
 • еколог на общината - 0373 / 82015 втр. 153
 • улично осветление - 0373 / 82015 втр. 141

 

Последни коментари

Вход в системата