Информационен портал на Харманли и региона

   
Размер шрифт

image image image image
Галина на 2 стотни от медалите на Световното!! Г. Николова Блестящо представяне записа на световното първенство в Лил (Франция) харманлийската лекоатлетка Галина Николова. След като стана четвърта на 100 м. с лично постижение от 11.65 сек., Галя се класира с лично постижение за финала и в 200-метровата дисциплина. Във финалното бягане възпитаничката на треньора Димитър Карамфилов е дала всичко от себе си, подобрявайки отново своя резултат и съответно национален рекорд, спирайки хронометрите на 23.64 сек., и оставайки само на 2 стотни от бронзовия медал, спечелен от ямайката Шерика Джаксън с 23,62 сек. Шампионка в дисциплината стана Дизайър Хенри с най-добър резултат в света за сезона от 23.25 сек. Благодарим на Галя за чудесното представяне и и пожелаваме нови успехи на лекоатлетическата писта!
Изпратихме общинските съветници в лятна ваканция В. ДимитроваПочти предваканционно премина лятната юлска сесия на местният парламент. Известно оживление с повдигане на градуса внесоха опозиционерите Валентина Димитрова, Наталия Пачиманова и Трендафил Райков, още с обявяването на точка първа от дневния ред, касаеща отменяне на Решение №715 отразено в Протокол №47-01.06.2011г. на Общински съвет Харманли. Двете госпожи спретнаха набързо един ограмотителен курс на ръководното тяло на Общинският съвет и кметския екип, опреснявайки задълженията им произтичащи от правилното прилагане на Правилника за работата на съвета.
Галина Николова - четвърта на световното в Лил Галина Николова Водещата българска млада атлетка и наша съгражданка Галина Николова завърши на престижното четвърто място във финала на 100 м на световното първенство за юноши и девойки до 17 г в Лил (Франция). В битката за медалите националката ни постигна резултат от 11,68 сек., което е само на 3 стотни от регистрираното в сериите лично постижение.   Шампионка с личен рекорд от 11,57 сек е американката Дженифър Маду. Този успех идва само десет дни след предишния успех на атлетката - балканската титла в щафетата 4х100 метра на Балканиадата в Сливен. Честито на Галина и много нови успехи!
Сагата около чинара пред съда приключи. Засега!.. ЧинарътПродължилата повече от три месеца сага дали 50-годишния чинар пред съда да бъде отсечен или да остане читав, е към приключване, информираха спецлесовъди от общинска фирма „Горска компания”, пожелали анонимност.
Огромното дърво, расло на воля повече от половин век, по необясними причини било влязло в очите на съдебната охрана. Пречело им да си изпълняват служебните задължения!


Информационен портал на ХарманлиДа си грък е професия…

Гръцки пенсионери
Гръцки пенсионери
Пълен автобус с гръцки пенсионери от община Софлу, спря за час и половина в днешния преди обяд пред общината. 52-та туристи все със загладени физиономии, спокойно се настаниха в заведенията, да изпият по чашка кафе. С тихи и спокойни маниери, гърците поседяха около час. Някой си направиха труда да отидат до магазин „БИЛЛА”, но май че само разходката им остана.

   

Автопоход на клуб "Възрожденец"

Автопоход
Автопоход
Традиционният автопоход на клуб "Възрожденец" тази година отведе група от 16 харманлийци в родопското село Левочево. Участниците в мероприятието бяха на възраст от 3 до 80 години, но дори и това не им попречи всички заедно да вземат участие в посещенията на обектите, включени в обиколката, в подготовката на "възрожденската" трапеза, и в разгорещените дискусии на отбрани домашни питиета.

   

МЯСТО

ЗА ВАШАТА

РЕКЛАМА

тел. 0888 619339

Ради Белянов
представя:

  • 1
  • 2
  • 3
хостинг и домейни

редакционно мнение

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Мобилна версия на сайта

Мобилен harmanli-bg.com

Както обикновенно "Информационният портал на Харманли и региона" е с една крачка пред другите. Това което ние правим, скоро ще бъде нескопосано копирано от другите.

Вижте версията на сайта оптимизирана за изглед от мобилни телефони! Светкавично зареждане, без излишен трафик и тежки изображения. Всички статии и коментари. На една ръка разстояние! Възползвайте се! Посетети ни на адрес:

m.harmanli-bg.com

Анкета

Има ли нужда Харманли от ремонт на улиците?

Да, спешно - 65.4%
Не, добре са си горе-долу - 7%
Някъде да - 16.8%
Трябва да се пестят пари - 10.8%

Общо гласували: 185
The voting for this poll has ended на: 27 Апр 2011 - 00:00

Последни коментари

Вход в системата